Afwikkeling Nalatenschap

 

Afwikkeling nalatenschap

Bij een afwikkeling nalatenschap na overlijden kunnen er conflicten binnen families, of tussen broers, zussen, ooms, tantes, kinderen en kleinkinderen ontstaan.

Vaak zijn er bij de afwikkeling nalatenschap meerdere mensen betrokken en kunnen de emoties hoog oplopen.

Er kunnen diverse redenen zijn om bij de afwikkeling van een nalatenschap medation in te schakelen:

  • Er zijn meerdere betrokkenen waardoor er geen overzicht is
  • Er is geen neutrale persoon die alles in goede banen kan leiden
  • De emoties lopen hoog op
  • De betrokken willen conflicten voorkomen
  • Er is geen communicatie meer mogelijk

Wil je de eerste stap zetten naar een oplossing voor de afwikkeleing van de nalatenschap binnen jouw familie? Neem vandaag nog contact met mij op om een afspraak te maken.

Familie-mediation-Natuurlijk-Mediation-Arnhem

Neem contact op om een kennismaking in te plannen

 

Afwikkeling nalatenschap: Hoe gaat dat in zijn werk?

Omdat er juist vaak meerdere mensen bij betrokken zijn bij de afwikkeling nalatenschap is het voor van belang om bij mij als mediator deel te nemen aan mediation, zodat iedereen gehoord wordt en zijn eigen verhaal kan vertellen. Soms speelt er al langer een conflict en is er behoefte aan duidelijk. Het kan ook zijn dat er onduidelijkheid is over de afwikkeling nalatenschap en dat er behoefte is aan een onpartijdige en onafhankelijke mediator die alles met jullie over de afwikkeling nalatenschap gaat bespreken. 

Bij een afwikkeling nalatenschap is het voor jullie allemaal van belang dat alle pijnpunten worden besproken zodat jullie onder mijn begeleiding als mediator op zoek gaan naar inzicht, duidelijk om vervolgens te komen tot een duurzame oplossing van de afwikkeling nalatenschap.

Wat zijn de kosten van afwikkeling nalatenschap

Uiteraard is niet elke mediation hetzelfde. Hoeveel betrokkenen zijn er? Hoeveel gesprekken zijn er nodig. Neem eerst contact met mij op voor een indicatie. Heb je vragen of is jouw situatie toch heel anders. 

Het uurtarief bedraagt € 160 

Mijn uurtarief is momenteel btw vrijgesteld

Wellicht heeft u recht op een toevoeging/subsidie of heeft u een rechtsbijstandsverzekering. Natuurlijk Mediation is aangesloten bij de raad van de rechtsbijstand.

Lees meer …

Bedankt voor je hulp

“Ik vond onze gesprekken erg prettig.

Bedankt voor je hulp.”

Marieke

Helder en inhoudelijk sterk

“Helder en inhoudelijk sterk. Ook prettige communicatie. Mijn dank!”

Natascha

Duidelijk goed geregeld

“Mijn ervaring is goed. Ik ben goed geholpen.
Elly komt haar afspraken na en alles wordt goed uitgelegd.”
 
Priscilla

Natuurlijk Mediation

Als familie mediator bied ik jullie een warme en professionele omgeving waarin conflicten worden benaderd met begrip en respect voor alle betrokkenen. Als ervaren mediator begrijp ik de complexiteit van familieconflicten en sta ik klaar om jullie te begeleiden naar een vreedzame oplossing. Met een focus op natuurlijke communicatie en duurzame verzoening, bied ik een pad naar herstel en harmonie binnen jouw familie.

Heb je vragen of wil je meer informatie over familie mediation? Neem gerust contact me mij op. Samen kunnen we werken aan een positieve verandering binnen jouw familie.

Elly-Kuijvenhoven-Natuurlijk-Mediation-Arnhem

Het gezicht achter Natuurlijk Mediation

Elly Kuijvenhoven

Hoi, ik ben Elly Kuijvenhoven, en mijn avontuur als mediator begon met een diepgewortelde passie om mensen te helpen bij het oplossen van conflicten en het herstellen van communicatie.

Met ervaring in de zorg- en verzekeringssector, waar ik samenwerkte met verschillende professionals, ontwikkelde ik een stevige kennis van sociaal-juridische wetgeving. Maar in 2016 voelde ik de drang om meer direct met mensen te werken en om iets te doen aan de communicatieproblemen die ik vaak zag bij conflicten.

Dat bracht me naar de wereld van mediation. Na het afronden van mijn basisopleiding in 2017 bij LifeMediation, specialiseerde ik me verder in arbeids- en familiemediation, en werd ik ook KIES-mediator, gericht op het ondersteunen van kinderen in echtscheidingssituaties.

Mijn rol als mediator gaat verder dan alleen het vinden van oplossingen; ik bied empathie, structuur en begeleiding door complexe emoties, met als doel duurzame en juridisch bindende afspraken te bereiken.

 

×