Familie mediation

Familie Mediation: Een weg naar een oplossing

Mediation bij familieconflicten. Ruzie in de familie? Het leven is te kort om dat jaren te laten voortduren… Want wat er ook gebeurd is, welke harde woorden er ook gevallen zijn … je blijft voor altijd verbonden.

Er kunnen diverse redenen zijn om familie medation in te schakelen:

  • Conflict binnen een familiebedrijf
  • Afwikkeling van een nalatenschap
  • Een langdurig persoonlijk conflict
  • Verschillende verwachtingen van elkaar
  • Zorg voor ouders of ander familielid

In bijna alle families komen conflicten voor. Soms liggen ze aan de oppervlakte, soms zijn ze meer verborgen en komen ze ‘ineens tevoorschijn’. Bijvoorbeeld als iemand binnen de familie overlijdt en bij de afwikkeling van de nalatenschap. Als familie ontloop je elkaar tenslotte liever niet. Je wilt met z’n allen door één deur kunnen. Uiteenlopende conflicten kunnen dit in de weg staan.

Wil je de eerste stap zetten naar een oplossing voor het conflict binnen jouw familie? Neem vandaag nog contact met mij op om een afspraak te maken.

Familie-mediation-Natuurlijk-Mediation-Arnhem

Familie mediation inzetten bij familie conflicten

Afwikkeling nalatenschap

Bij de afwikkeling van een nalatenschap kunnen familieconflicten ontstaan. Ontdek hoe familie mediation deze spanningen kan verminderen en tot een eerlijke oplossing kan leiden.

Familie conflicten

Familieconflicten kunnen complex en emotioneel beladen zijn. Lees hoe mediation een positieve invloed kan hebben op het verminderen van spanningen en het herstellen van familiebanden.

Neem contact op om een kennismaking in te plannen

 

Hoe werkt familie mediation?

Bij familie mediation worden de belangen en standpunten van de verschillende familieleden helder en efficiënt op een rijtje gezet. Vervolgens wordt gezocht naar een oplossing waar alle partijen achter staan. Mediation bij een familieconflict kan zorgen voor een lichtpuntje in deze donkere tijd.

Als mediator bij een familieconflict kan je helpen om helderheid te scheppen, inzichten te bieden en jullie te begeleiden naar overeenstemming. Goede familie mediation kan verdere familieconflicten voorkomen en leiden tot herstel en verbetering van de familierelaties.

 

Wat zijn de kosten van familie mediation

Uiteraard is niet elke mediation hetzelfde. Hoeveel betrokkenen zijn er? Hoeveel gesprekken zijn er nodig. Neem eerst contact met mij op voor een indicatie. Heb je vragen of is jouw situatie toch heel anders. 

Het uurtarief bedraagt € 160 

Mijn uurtarief is momenteel btw vrijgesteld

Wellicht heeft u recht op een toevoeging/subsidie of heeft u een rechtsbijstandsverzekering. Natuurlijk Mediation is aangesloten bij de raad van de rechtsbijstand.

Lees meer …

Bedankt voor je hulp

“Ik vond onze gesprekken erg prettig.

Bedankt voor je hulp.”

Marieke

Helder en inhoudelijk sterk

“Helder en inhoudelijk sterk. Ook prettige communicatie. Mijn dank!”

Natascha

Duidelijk goed geregeld

“Mijn ervaring is goed. Ik ben goed geholpen.
Elly komt haar afspraken na en alles wordt goed uitgelegd.”
 
Priscilla

Natuurlijk Mediation

Als familie mediator bied ik jullie een warme en professionele omgeving waarin conflicten worden benaderd met begrip en respect voor alle betrokkenen. Als ervaren mediator begrijp ik de complexiteit van familieconflicten en sta ik klaar om jullie te begeleiden naar een vreedzame oplossing. Met een focus op natuurlijke communicatie en duurzame verzoening, bied ik een pad naar herstel en harmonie binnen jouw familie.

Heb je vragen of wil je meer informatie over familie mediation? Neem gerust contact me mij op. Samen kunnen we werken aan een positieve verandering binnen jouw familie.

Elly-Kuijvenhoven-Natuurlijk-Mediation-Arnhem

Het gezicht achter Natuurlijk Mediation

Elly Kuijvenhoven

Hoi, ik ben Elly Kuijvenhoven, en mijn avontuur als mediator begon met een diepgewortelde passie om mensen te helpen bij het oplossen van conflicten en het herstellen van communicatie.

Met ervaring in de zorg- en verzekeringssector, waar ik samenwerkte met verschillende professionals, ontwikkelde ik een stevige kennis van sociaal-juridische wetgeving. Maar in 2016 voelde ik de drang om meer direct met mensen te werken en om iets te doen aan de communicatieproblemen die ik vaak zag bij conflicten.

Dat bracht me naar de wereld van mediation. Na het afronden van mijn basisopleiding in 2017 bij LifeMediation, specialiseerde ik me verder in arbeids- en familiemediation, en werd ik ook KIES-mediator, gericht op het ondersteunen van kinderen in echtscheidingssituaties.

Mijn rol als mediator gaat verder dan alleen het vinden van oplossingen; ik bied empathie, structuur en begeleiding door complexe emoties, met als doel duurzame en juridisch bindende afspraken te bereiken.

 

×