Scheiden met een mediator

Scheiden met een mediator: geeft duidelijkheid en ontzorgt

Als je hebt besloten uit elkaar te gaan, breekt er een emotionele tijd aan waarin allerlei beslissingen genomen moeten worden. Misschien voel je je onzeker over de toekomstige (financiële) situatie, vraag je je af wat het beste is voor jou en de kinderen. De kinderen scheiden mee tenslotte ….

Al die aspecten komen bij de afwikkeling van een scheiding aan bod:

 • Wat is het beste voor de kinderen?
 • Is er een urgentieverklaring nodig?
 • Wat moet er met er met het eigen huis gebeuren?
 • Welke alimentatiebijdrage kan worden afgesproken?
 • Wat zijn de fiscale gevolgen van de scheiding?

Wil je weten of scheiden met een mediator voor jou de juiste manier is naar een vreedzame scheiding? Neem vandaag nog contact met mij op om een afspraak te maken.

Scheiden met een mediator Arnhem Natuurlijk mediaton

Scheiden met een mediator 

Wat komt er allemaal bij kijken
kinderen echtscheiding arnhem
Kinderen en Scheiding

Bij de afwikkeling van een nalatenschap kunnen familieconflicten ontstaan. Ontdek hoe familie mediation deze spanningen kan verminderen en tot een eerlijke oplossing kan leiden.

Mediator bij scheiding arnhem
Mediation bij scheiding

 

Ouderschapsplan wijzigen arnhem
Ouderschapsplan

Bij de afwikkeling van een nalatenschap kunnen familieconflicten ontstaan. Ontdek hoe familie mediation deze spanningen kan verminderen en tot een eerlijke oplossing kan leiden.

Urgentieverklaring bij scheiding
Urgentieverklaring

Bij de afwikkeling van een nalatenschap kunnen familieconflicten ontstaan. Ontdek hoe familie mediation deze spanningen kan verminderen en tot een eerlijke oplossing kan leiden.

Neem contact op om een kennismaking in te plannen

 

Hoe werkt scheiden met een mediator?

Scheiden met een mediator kan zorgen voor helderheid, duidelijkheid geven en jullie helpen er samen uit te komen. Mijn doel als mediator is dat jullie duurzame afspraken maken waar jullie samen achter staan en jullie verder aan de toekomst kunnen bouwen.

Als jullie scheiden met een mediator breng ik de financiële situatie helder in beeld, begeleid ik de gesprekken over de verdeling van de goederen en pensioenen en eventuele kinder- en partneralimentatie.

De afspraken die jullie maken bij scheiden met een mediator leg ik helder en met de juiste overwegingen vast in een echtscheidingsconvenant en eventueel in een ouderschapsplan.

Ook bij scheiden met een mediator kan de scheidingsaanvraag natuurlijk door mij volledig geregeld worden, waardoor je niet zelf naar een advocaat of de rechtbank hoeft. Na uitspraak van de rechtbank wordt deze uiteindelijk ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand, waarmee de scheiding definitief is.

Wat zijn de kosten van van scheiden met een mediator

Uiteraard is niet elke mediation hetzelfde.  Bij scheiden met een mediator bied ik twee pakken aan. Mocht jouw situatie anders zijn neem dan gerust eerst contact met mij op voor een indicatie. 

Mijn tarief is momenteel btw vrijgesteld

Wellicht heeft u recht op een toevoeging/subsidie of heeft u een rechtsbijstandverzekering. Natuurlijk Mediation is aangesloten bij de raad van de rechtsbijstand.

Lees meer …

Basispakket 1, samen uit elkaar

 • Totaal € 950 (€ 475 per persoon)
 • Gratis kennismakingsgesprek
 • 2 gesprekken van maximaal 2 uur
 • Berekening partneralimentatie
 • Convenant op maat 
 • Gratis nazorg gesprek

Basispakket 2, samen uit elkaar en kinderen

 • Totaal € 1350 (€ 675 per persoon)
 • Gratis kennismakingsgesprek
 • 3 gesprekken van maximaal 2 uur
 • Berekening partner- en kinderalimentatie
 • Ouderschapsplan
 • Convenant op maat
 • Gratis nazorg gesprek

Natuurlijk Mediation

Als echtscheidingsmediator bied ik jullie een warme en professionele omgeving waarin conflicten worden benaderd met begrip en respect voor alle betrokkenen. Als ervaren mediator begrijp ik de complexiteit van een scheiding en sta ik klaar om jullie te begeleiden naar een vreedzame oplossing. Met een focus op natuurlijke communicatie respect, bied ik een pad naar een nieuw begin voor alle partijen.

Heb je vragen of wil je meer informatie over scheiden met een mediator? Neem gerust contact me mij op. 

Bedankt voor je hulp

“Ik vond onze gesprekken erg prettig.

Bedankt voor je hulp.”

Marieke

Rust en vertrouwen

“Door de goede begeleiding heb ik rust en vertrouwen gehad in het scheidingsproces en dat is de relatie met mijn ex-man en mij ten goede gekomen in een zware periode in ons leven”

Anoniem

Duidelijk goed geregeld

“Mijn ervaring is goed. Ik ben goed geholpen.
Elly komt haar afspraken na en alles wordt goed uitgelegd.”
 
Priscilla
logo-KIES

Kind In EchtScheiding (KIES)

Elly Kuijvenhoven is daarnaast ook gecertificeerd KIES-mediator. KIES (Kind in Echtscheiding) is een programma speciaal ontwikkeld om schade bij kinderen die te maken krijgen met een scheiding, te beperken.

Een eventueel gesprek met de kinderen betekent een aparte sessie.
Dat kan in de vertrouwde omgeving van uw eigen huis. Meer over KIES via www.kiesvoorhetkind.nl

Elly-Kuijvenhoven-Natuurlijk-Mediation-Arnhem

Het gezicht achter Natuurlijk Mediation

Elly Kuijvenhoven

Hoi, ik ben Elly Kuijvenhoven, en mijn avontuur als mediator begon met een diepgewortelde passie om mensen te helpen bij het oplossen van conflicten en het herstellen van communicatie.

Met ervaring in de zorg- en verzekeringssector, waar ik samenwerkte met verschillende professionals, ontwikkelde ik een stevige kennis van sociaal-juridische wetgeving. Maar in 2016 voelde ik de drang om meer direct met mensen te werken en om iets te doen aan de communicatieproblemen die ik vaak zag bij conflicten.

Dat bracht me naar de wereld van mediation. Na het afronden van mijn basisopleiding in 2017 bij LifeMediation, specialiseerde ik me verder in arbeids- en familiemediation, en werd ik ook KIES-mediator, gericht op het ondersteunen van kinderen in echtscheidingssituaties.

Mijn rol als mediator gaat verder dan alleen het vinden van oplossingen; ik bied empathie, structuur en begeleiding door complexe emoties, met als doel duurzame en juridisch bindende afspraken te bereiken.

 

×