Mediation bij familie conflicten

 

Familie conflicten oplossen

Familie conflicten binnen families zijn vaak complex. Het gebeurt regelmatig dat ouders en kinderen gezamenlijk aan een mediation deelnemen. Bij familie conflicten kan mediation ook plaatsvinden tussen de broers en zussen van één gezin. Soms zullen ook partners of vennoten aanschuiven aan de mediation tafel, bijvoorbeeld als het gaat om een familieconflict binnen een familiebedrijf. Iedereen die belang heeft bij de oplossing van het familieconflict kan natuurlijk meedoen, zodat onder begeleiding en hulp van mij als mediator de familie tot een oplossing kan komen.

Er kunnen diverse redenen zijn om mediation bij familie conflicten in te schakelen:

  • Bij afwikkeling nalatenschap
  • Ruzies tussen ouders en kinderen
  • Langlopende kwesties binnen familie
  • Onenigheid binnen een familiebedrijf

Wil je de eerste stap zetten naar een oplossing voor conflicten binnen jouw familie? Neem vandaag nog contact met mij op om een afspraak te maken.

Familie-mediation-Natuurlijk-Mediation-Arnhem

Neem contact op om een kennismaking in te plannen

 

Mediation bij familie conflicten: Hoe gaat dat in zijn werk?

Bij het familieconflicten worden in de mediation de belangen en standpunten van verschillende familieleden helder en efficiënt door mij als mediator op een rijtje gezet. Vervolgens gaan we op zoek naar een duurzame oplossing waar jullie je allemaal in kunnen vinden.

Familie mediation bij een familieconflict wordt vaak verward met therapie, maar dat is het niet. Familie mediation daarentegen is gericht op een duurzame efficiënte oplossing van het familieconflict van een specifiek en afgebakend conflict. Familie mediation kan som ook wel een therapeutische werking hebben bij een familieconflict waardoor de relaties binnen de familie kunnen verbeteren.

Wat zijn de kosten van mediation bij familie conflicten

Uiteraard is niet elke mediation hetzelfde. Hoeveel betrokkenen zijn er? Hoeveel gesprekken zijn er nodig. Neem eerst contact met mij op voor een indicatie. Heb je vragen of is jouw situatie toch heel anders. 

Het uurtarief bedraagt € 160 

Mijn uurtarief is momenteel btw vrijgesteld

Wellicht heeft u recht op een toevoeging/subsidie of heeft u een rechtsbijstandsverzekering. Natuurlijk Mediation is aangesloten bij de raad van de rechtsbijstand.

Lees meer …

Bedankt voor je hulp

“Ik vond onze gesprekken erg prettig.

Bedankt voor je hulp.”

Marieke

Helder en inhoudelijk sterk

“Helder en inhoudelijk sterk. Ook prettige communicatie. Mijn dank!”

Natascha

Duidelijk goed geregeld

“Mijn ervaring is goed. Ik ben goed geholpen.
Elly komt haar afspraken na en alles wordt goed uitgelegd.”
 
Priscilla

Natuurlijk Mediation

Als familie mediator bied ik jullie een warme en professionele omgeving waarin conflicten worden benaderd met begrip en respect voor alle betrokkenen. Als ervaren mediator begrijp ik de complexiteit van familieconflicten en sta ik klaar om jullie te begeleiden naar een vreedzame oplossing. Met een focus op natuurlijke communicatie en duurzame verzoening, bied ik een pad naar herstel en harmonie binnen jouw familie.

Heb je vragen of wil je meer informatie over familie mediation? Neem gerust contact me mij op. Samen kunnen we werken aan een positieve verandering binnen jouw familie.

Elly-Kuijvenhoven-Natuurlijk-Mediation-Arnhem

Het gezicht achter Natuurlijk Mediation

Elly Kuijvenhoven

Hoi, ik ben Elly Kuijvenhoven, en mijn avontuur als mediator begon met een diepgewortelde passie om mensen te helpen bij het oplossen van conflicten en het herstellen van communicatie.

Met ervaring in de zorg- en verzekeringssector, waar ik samenwerkte met verschillende professionals, ontwikkelde ik een stevige kennis van sociaal-juridische wetgeving. Maar in 2016 voelde ik de drang om meer direct met mensen te werken en om iets te doen aan de communicatieproblemen die ik vaak zag bij conflicten.

Dat bracht me naar de wereld van mediation. Na het afronden van mijn basisopleiding in 2017 bij LifeMediation, specialiseerde ik me verder in arbeids- en familiemediation, en werd ik ook KIES-mediator, gericht op het ondersteunen van kinderen in echtscheidingssituaties.

Mijn rol als mediator gaat verder dan alleen het vinden van oplossingen; ik bied empathie, structuur en begeleiding door complexe emoties, met als doel duurzame en juridisch bindende afspraken te bereiken.

 

×