Urgentieverklaring

 

Urgentieverklaring bij scheiding nodig:

Als je hebt besloten uit elkaar te gaan, komen er veel vragen op je af. Wat gebeurt er met de huidige woning en maak jij je zorgen over de toekomstige woning? Waar kom je straks te wonen. Is de nieuwe woning wel groot genoeg ?

Misschien heb je wel een urgentieverklaring nodig voor een huurwoning. Dat kan een ingewikkeld proces zijn. Wat de verhuurder nodig heeft, is per aanbieder verschillend. Sommige willen meer documenten hebben dan andere. 

Wanneer je bij scheiding een urgentieverklating nodig hebt, is het eigenlijk altijd noodzakelijk om een mediator in te schakelen om de juiste documenten op te stellen die de verhuurder wil zien. 

Ook al deze vragen komen bij de afwikkeling van een scheiding aan bod:

 • Wat is er nodig voor een urgentieverklaring?
 • Waar kan ik een urgentieverklaring aanvragen?
 • Wie regelt een urgentieverklaring?
 • Wanneer kom je in aanmerking voor een urgentieverklaring?

Een goed geregelde en gedocumenteerde scheiding kan er voor zorgen dat zaken als het aanvragen van een urgentieverklaring soepeler verloopt. 

Wil je weten wat mediation kan opbrengen in geval van een urgentieverklaring? Neem vandaag nog contact met mij op om een afspraak te maken.

Urgentieverklaring bij scheiding

Neem contact op om een kennismaking in te plannen

 

Hoe werkt scheiden met een mediator?

Voor het verkrijgen van een urgentieverklaring bij scheiding is het dus van belang dat alle documenten en benodigdheden op orde zijn. Hiervoor is een mediationtraject het meest geschikt. Als mediator heb ik ervaring met het begeleiding van gezinnen en het verkrijgen van een urgentieverklaring. Wat er in jullie specifieke situatie nodig is verschil dus per verhuurder en is van tevoren niet in te schatten. Uiteraard zijn er altijd een aantal standaard zaken benodigd zoals een echtscheidingsconvenant, financiële gegevens en een zorgplan (ouderschapsplan). Scheiden met een mediator kan zorgen voor helderheid en duidelijkheid en jullie helpen er samen uit te komen. 

Als jullie scheiden met een mediator breng ik de financiële situatie helder in beeld, begeleid ik de gesprekken over de verdeling van de goederen en pensioenen en eventuele kinder- en partneralimentatie.

De afspraken die jullie maken bij scheiden met een mediator leg ik helder en met de juiste overwegingen vast in een echtscheidingsconvenant en eventueel in een ouderschapsplan.

Ook bij scheiden met een mediator kan de scheidingsaanvraag natuurlijk door mij volledig geregeld worden, waardoor je niet zelf naar een advocaat of de rechtbank hoeft. Na uitspraak van de rechtbank wordt deze uiteindelijk ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand, waarmee de scheiding definitief is.

Wat zijn de kosten van van scheiden met een mediator

Uiteraard is niet elke mediation hetzelfde.  Bij scheiden met een mediator bied ik twee pakken aan. Mocht jouw situatie anders zijn neem dan gerust eerst contact met mij op voor een indicatie. 

De partijen die een mediator inschakelen betalen die kosten gezamenlijk. Meestal worden deze kosten gelijk verdeeld, maar de partijen kunnen onderling natuurlijk tot een andere verdeling komen. Mijn tarief is momenteel btw vrijgesteld

Wellicht heeft u recht op een toevoeging/subsidie of heeft u een rechtsbijstandverzekering. Natuurlijk Mediation is aangesloten bij de raad van de rechtsbijstand.

Lees meer …

Basispakket 1, samen uit elkaar

 • Totaal € 950 (€ 475 per persoon)
 • Gratis kennismakingsgesprek
 • 2 gesprekken van maximaal 2 uur
 • Berekening partneralimentatie
 • Convenant op maat 
 • Gratis nazorg gesprek

Basispakket 2, samen uit elkaar en kinderen

 • Totaal € 1350 (€ 675 per persoon)
 • Gratis kennismakingsgesprek
 • 3 gesprekken van maximaal 2 uur
 • Berekening partner- en kinderalimentatie
 • Ouderschapsplan
 • Convenant op maat
 • Gratis nazorg gesprek

Natuurlijk Mediation

Als echtscheidingsmediator bied ik jullie een warme en professionele omgeving waarin conflicten worden benaderd met begrip en respect voor alle betrokkenen. Als ervaren mediator begrijp ik de complexiteit van een scheiding en sta ik klaar om jullie te begeleiden naar een vreedzame oplossing. Met een focus op natuurlijke communicatie respect, bied ik een pad naar een nieuw begin voor alle partijen.

Heb je vragen of wil je meer informatie over scheiden met een mediator? Neem gerust contact me mij op. 

Bedankt voor je hulp

“Ik vond onze gesprekken erg prettig.

Bedankt voor je hulp.”

Marieke

Rust en vertrouwen

“Door de goede begeleiding heb ik rust en vertrouwen gehad in het scheidingsproces en dat is de relatie met mijn ex-man en mij ten goede gekomen in een zware periode in ons leven”

Anoniem

Duidelijk goed geregeld

“Mijn ervaring is goed. Ik ben goed geholpen.
Elly komt haar afspraken na en alles wordt goed uitgelegd.”
 
Priscilla
urgentieverklaring bij scheiding arnhem Natuurlijk mediation arnhem 2

Kind In EchtScheiding (KIES)

Elly Kuijvenhoven is daarnaast ook gecertificeerd KIES-mediator. KIES (Kind in Echtscheiding) is een programma speciaal ontwikkeld om schade bij kinderen die te maken krijgen met een scheiding, te beperken.

Een eventueel gesprek met de kinderen betekent een aparte sessie.
Dat kan in de vertrouwde omgeving van uw eigen huis. Meer over KIES via www.kiesvoorhetkind.nl

Elly-Kuijvenhoven-Natuurlijk-Mediation-Arnhem

Het gezicht achter Natuurlijk Mediation

Elly Kuijvenhoven

Hoi, ik ben Elly Kuijvenhoven, en mijn avontuur als mediator begon met een diepgewortelde passie om mensen te helpen bij het oplossen van conflicten en het herstellen van communicatie.

Met ervaring in de zorg- en verzekeringssector, waar ik samenwerkte met verschillende professionals, ontwikkelde ik een stevige kennis van sociaal-juridische wetgeving. Maar in 2016 voelde ik de drang om meer direct met mensen te werken en om iets te doen aan de communicatieproblemen die ik vaak zag bij conflicten.

Dat bracht me naar de wereld van mediation. Na het afronden van mijn basisopleiding in 2017 bij LifeMediation, specialiseerde ik me verder in arbeids- en familiemediation, en werd ik ook KIES-mediator, gericht op het ondersteunen van kinderen in echtscheidingssituaties.

Mijn rol als mediator gaat verder dan alleen het vinden van oplossingen; ik bied empathie, structuur en begeleiding door complexe emoties, met als doel duurzame en juridisch bindende afspraken te bereiken.

 

×