Mediation bij scheiding

 

Schakel mediation bij scheiding in

Is jouw gezin in een scheidingssituatie beland? Voel je je overweldigd door alle emoties en beslissingen die genomen moeten worden? Ben je bezorgd over het welzijn en de toekomst van je gezin tijdens deze moeilijke periode?

Al die aspecten komen bij de afwikkeling van een scheiding aan bod, vragen als:

  • Wat is het beste voor de kinderen?
  • Is er een urgentieverklaring nodig?
  • Wat moet er met er met het eigen huis gebeuren?
  • Welke alimentatiebijdrage kan worden afgesproken?
  • Wat zijn de fiscale gevolgen van de echtscheiding?

Mediation bij scheiding kan een lichtpuntje zijn in deze donkere tijd. Een mediator bij scheiding kan je helpen om helderheid te scheppen, inzichten te bieden en jullie te begeleiden naar overeenstemming.

Een goed geregelde echtscheiding kan een vechtscheiding voorkomen en een nieuwe start mogelijk maken. Overweeg daarom mediation bij scheiding als een weg naar een vreedzame scheiding en een hoopvolle toekomst.

Mediation bij scheiding arnhem Natuurlijk mediation arnhem(1)
logo-KIES

Kind In EchtScheiding (KIES)

Elly Kuijvenhoven is daarnaast ook gecertificeerd KIES-mediator. KIES (Kind in Echtscheiding) is een programma speciaal ontwikkeld om schade bij kinderen die te maken krijgen met een scheiding, te beperken.

Een eventueel gesprek met de kinderen betekent een aparte sessie.
Dat kan in de vertrouwde omgeving van uw eigen huis. Meer over KIES via www.kiesvoorhetkind.nl

De kinderen staan voorop!

Voor kinderen is de scheiding van de ouders een ingrijpende gebeurtenis. Die is doorgaans te verdelen in verschillende fases: de periode voor de scheiding. Er zijn verschillende fases te onderscheiden; als eerste de tijd waarin de scheiding. wordt aangekondigd en (soms) -kort erna of op datzelfde moment- het vertrek van één van de ouders en vervolgens de periode na de scheiding. Het is belangrijk dat de kinderen zo min mogelijk belast worden en hulp inroepen kan soms verstandig zijn. Juist omdat Elly Kuijvenhoven niet alleen scheidingsmediator is, maar ook sociaal pedagogisch hulpverlener krijgen uw kinderen rond de scheiding, bij uitstek deskundige aandacht.

Ouderschapsplan

Sinds 2009 is het wettelijk verplicht om wanneer er kinderen zijn betrokken bij een echtscheiding, een zogenaamd ‘ouderschapsplan’ te maken. Daarin staan alle belangrijke zaken voor uzelf en de kinderen helder op een rijtje.
Alle afspraken komen terug in een convenant en alle afspraken rond de kinderen staan in het ouderschapsplan dat daarvan een onderdeel is.

Als het convenant en ouderschapsplan tot volle tevredenheid zijn opgesteld kan de scheidingsaanvraag door mij volledig geregeld worden, waardoor je niet zelf naar een advocaat of de rechtbank hoeft.

Emoties en kinderen bij echtscheiding

Dat er tijdens de mediation emoties naar boven komen is niet iets om je voor te schamen, In tegendeel; de keuze voor mediation betekent juist dat jullie de kracht hebben om zelf aan een nieuwe toekomst te blouwen.

Zijn er kinderen bij betrokken? Dat is een extra reden om tijd en energie in een succesvolle mediation te steken. De insteek is immers om de band tussen jullie als ouders en die als ouders met de kinderen onverminderd sterk te houden.

Mediation na scheiding?

Ook na de scheiding ben ik beschikbaar voor nazorg.

Er kunnen vele redenen zijn om na de scheiding behoefte te hebben aan mediation:

  • De financiële omstandigheden zijn veranderd en je wilt nieuwe berekeningen laten maken;
  • Je wilt praten over zorgverdeling/omgangsregeling, hiervoor kunnen vele aanleidingen zijn, zoals: verhuizing, andere werktijden, je twijfelt eraan of de huidige regeling goed is voor de kinderen en/of voor jezelf, afspraken worden niet of onvoldoende nagekomen etc.
  • De communicatie met je ex-partner verloopt stroef, jij en waarschijnlijk ook de kinderen hebben er last van en je wilt graag verbetering.

Contact

Heeft u er vertrouwen in dat ik uw scheiding goed kan begeleiden?

Neem gerust contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een kosteloos intakegesprek. Ik ben op werkdagen van 09.00 uur – 17.00 uur te bereiken op: 06-39769164. Bij geen gehoor, kun je inspreken en word je binnen 24 uur teruggebeld. Je kunt ook een e-mail sturen naar: info@natuurlijk-mediation.nl

×