Familiemediation

Familiemediation

HET BLIJFT FAMILIE….

Ruzie in de familie? Het leven is te kort om dat jaren te laten voortduren… Want wat er ook gebeurd is, welke harde woorden er ook gevallen zijn… je blijft familie. Voor altijd verbonden.

In bijna alle families komen conflicten voor. Soms liggen ze aan de oppervlakte, soms zijn ze meer verborgen en komen ze ‘ineens tevoorschijn’. Bijvoorbeeld als iemand binnen de familie overlijdt en bij de afwikkeling van de nalatenschap.

Als familie ontloop je elkaar tenslotte liever niet. Je wilt met z’n allen door één deur kunnen. Uiteenlopende conflicten kunnen dit in de weg staan.

Conflicten binnen families zijn vaak complex. Bij andere vormen van mediation zijn meestal maar twee partijen betrokken, bij familie mediation of gezinsbemiddeling zijn het er vaak meer.

Zo gebeurt het regelmatig dat ouders en kinderen gezamenlijk aan een mediation deelnemen. Een mediation kan ook plaatsvinden tussen de broers en zussen van een gezin. Soms zullen ook partners of vennoten aanschuiven aan de mediation tafel, bijvoorbeeld als het gaat om een conflict binnen een familiebedrijf. Iedereen die belang heeft bij de oplossing van het conflict kan meedoen…

Familie-mediator Elly Kuijvenhoven helpt jullie om conflicten uit het verleden samen het hoofd te bieden. En die verbroken relatie te herstellen.’

 

team-spirit-2447163_1920

Meerdere partijen

Conflicten binnen families zijn vaak complex. Bij andere vormen van mediation zijn meestal maar twee partijen betrokken, bij familiemediation of gezinsbemiddeling zijn het er vaak meer.

Zo gebeurt het regelmatig dat ouders en kinderen gezamenlijk aan een mediation deelnemen. Een mediation kan ook plaatsvinden tussen de broers en zussen van één gezin. Of, bijvoorbeeld in het geval van een nalatenschap, tussen ooms en tantes uit verschillende takken van de familie. Soms zullen ook partners of vennoten aanschuiven aan de mediation tafel, bijvoorbeeld als het gaat om een conflict binnen een familiebedrijf. Iedereen die belang heeft bij de oplossing van het conflict kan meedoen, zodat onder begeleiding en hulp van de mediator de familie tot een oplossing kan komen.

Familie mediation is geen therapie

Familie mediation wordt vaak verward met therapie, maar dat is het niet. Therapie gaat veel verder en richt zich sterk op het algemeen emotioneel welzijn van de partijen. Familie mediation daarentegen is gericht op een snelle, efficiënte oplossing van een specifiek en afgebakend conflict.

Bij familie mediation worden de belangen en standpunten van verschillende familieleden helder en efficiënt op een rijtje gezet. Vervolgens wordt gezocht naar een oplossing waar alle partijen zich in kunnen vinden.

Familie mediation kan wel een therapeutische werking hebben. Daarnaast wordt het werk van bemiddelaar en familie net als therapie gebruikt om relaties binnen de familie te verbeteren.

×